BLACK FRIDAY je tu!

Izkoristi popuste do 35 % in nakupuj največje prodajne hite v paketkih 2+1 GRATIS. Akcija traja do ponedeljka, 27. 11. 2023.

TIHI STRES JE ZAJEDALEC VAŠEGA ZDRAVJA IN RUŠI VAŠE DOBRO POČUTJE

Skozi dneve se vlečete kot megla. Na robu ste z živci, čeprav se seznam opravil, ki vas čakajo, daljša.

Okoli pasu se vam nabirajo maščobne blazinice, čeprav je vaša prehrana urejena in uspete celo telovaditi. Zdi se vam, da boste zdaj, zdaj zboleli, a se vam nekako uspe obdržati »nad gladino«. No, vsaj dokler ne dočakate tisti težko pričakovani prost vikend ali dopust. Takrat pa se vaše telo upre z vsemi štirimi in... ZBOLITE.

Kronični stres je povod za številne zdravstvene težave

Zaradi hitrega tempa življenja, natrpanih urnikov, dolgih delovnikov in številnih gospodinjskih opravil se zdi, da se je dandanes skoraj nemogoče ustaviti in sprostiti. Visoka pričakovanja in standardi, ki jih ima do nas tako okolica, kot mi sami, nas ženejo, da delamo še več in čas za počitek potiskamo še bolj na stran. Vse se zdi ultra pomembno in hitro se znajdemo v koži, da oprezamo okoli sebe, kot da nas napada plenilec.

Vedno bolj smo občutljivi na zunanje dražljaje, na nove naloge in projekte in zdi se, kot da je to naša super moč. Hitimo iz ene stresne situacije v drugo, hkrati pa se stresa sploh ne zavedamo. Občutek imamo, kot da smo na vrhuncu svojih moči, da zmoremo vse, kar smo si zadali in še več.

Naše telo je res neverjetno in zmore marsikaj, a v trenutnih, akutnih situacijah. Ni pa namenjeno, da bo premikalo meje v ponavljajočih se, kroničnih stresnih situacijah, ki smo jim danes izpostavljeni. Te se vrstijo druga za drugo, vi pa se skoraj neopazno, a zelo hitro premikate proti stanju, ki se ga bojimo vsi in to je IZGORELOST.

»AMPAK STRESU SE NE MOREM POPOLNOMA IZOGNITI«

Razumem vaše pomisleke. Stresu se je res nemogoče izogniti in vsi smo mu ves čas izpostavljeni. Lahko pa reguliramo svoj odziv nanj. Ljudje smo namreč “sužnji” lastne nevrologije in hormonskih odzivov, ki so bili ustvarjeni zato, da so nas varovali v pradavnini.

Stresni hormon nam, kadar je v ravnovesju, pomaga ohranjati energijo, koncentracijo in fokus. Poleg tega deluje tako, da se, v primeru izpostavljenosti stresorju, njegovo izločanje poveča, ko stresor mine pa se ponovno umiri in telo se lahko vrne v stanje normalnega delovanja. Takšnemu stresu pravimo akutni stres in vam dolgoročno ne bo pustil večjih posledic.

Nikakor pa nam stresni hormon ni v prid takrat, kadar se z njim srečujemo v službi, doma, v trgovini in v avtu. Če poleg prištejemo še skrbi, ki so eksistenčne narave in skrbi družbenih razsežnosti, na organizem vpliva večje število stresorjev, kar ohranja visok nivo stresnega hormona. To pa je recept za kronično izgorevanje.

Želim vam pomagati, da se izvijete iz primeža dolgotrajnega stresa in poskrbite za svoje zdravje

Moje ime je Petra Kordež, sem prehranska svetovalka in vodja družinske trgovine Eko Škrnicl. Moje poslanstvo je pomagati ljudem zaživeti bolj zdravo, sproščeno, energije polno življenje.

Vrsta let svetovanj in individualnih strank me je vodila do spoznanja, da moramo vedno odkriti vzrok za nastajanje bolezni in ga odpraviti. S tretiranjem simptomov gasimo trenutni požar, ki pa se zelo hitro zaneti nazaj. To je pri stresu še posebej očitno.

Zato se moramo vsake bolezni lotiti celostno. Najprej moramo stanje, bolezen razumeti, nato spremeniti določene navade in si pomagati s pripravki, ki so naravni, brez stranskih učinkov ter jih naš organizem potrebuje za podporo in optimalno delovanje.

Vse, kar o stresu z vami delim v nadaljevanju, sem z zanimanjem in strokovnostjo raziskovala. Želim vam pomagati, da se učinkovito rešite težav s kroničnim stresom, povišanim kortizolom in vsemi posledicami na zdravje, ki jih to prinaša s seboj.Vsa odkritja bom z vami delila v nadaljevanju ...

Stres ni le reakcija psihe, ampak se nanj odzove celo telo in odziv lahko povzroča spremembe tako na organih, kot na celicah.

Pričniva na začetku. Kaj je stres in kaj se med stresnim odzivom dogaja z vašim telesom?

Stres je čustveni, duševni, telesni ali vedenjski odgovor posameznika na (morebitno) škodljiv stresni dejavnik, ki mu pravimo stresor. Ta lahko prihaja iz okolja ali iz telesa (zlom, bolezen,...). Pri tem je zelo pomemben vaš odziv, vaša percepcija. Dogodek, ki lahko za vas predstavlja hud stres, nekdo drug ne bo niti opazil.

Stresni odziv se začne v možganih. Ko zaznate stresor z očmi ali ušesi, se informacije nemudoma prenesejo do centra v možganih, ki je pomaga pri obdelavi čustev. Če zazna nevarnost, o tem obvesti hipotalamus – nadzorni center vašega telesa. Ta preko živčnega sistema komunicira s celim telesom, ob stresu pa aktivira simpatični živčni sistem.

Sproži se izločanje hormona koritzola in adrenalina, v telesu pa se začnejo dogajati številne spremembe, ki jih lahko občutite ali opazite kot:

  • Razširjene zenice
  • Povečano dihanje zaradi razširjenih bronhijev
  • Povečana srčna aktivnost in utrip
  • Povečan dotok krvi v mišice, posledično pa počasnejša prebava
  • Sprostitev mehurja
  • Izostrene čute
  • Povečano budnost

Sproščati se začnejo tudi zaloge glukoze, da telo dobi kar največ energije za potreben odziv.

Ko stresna situacija mine, se raven stresnih hormonov zniža, hipotalamus pa aktivira parasimpatični živčni sistem, ki telesu pomaga »pritisniti zavoro« in si odpočiti.

Glavno vlogo ima kortizol

Kljub temu, da je v stresni odziv celo telo, pa je eden najbolj pomembnih igralcev, ki povzroča tudi največ zdravstvenih težav, kortizol.

Kortizol je hormon stoterih nalog, saj poleg sodelovanja v stresnem odzivu, pomaga ohranjati krvni tlak, pripomore k delovanju srca in ožilja, upočasnjuje vnetni odziv imunskega sistema, pomaga uravnotežiti učinke inzulina in sodeluje pri uravnavanju metabolizma beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Za zdravje ima ključni pomen, a da deluje za vas in ne proti vam, je pomembna njegova uravnoteženost. Izloča ga nadledvična žleza, njegovo nastajanje pa kontrolira hipotalamus.

DNEVNI CIKEL KORITZOLA

ZJUTRAJ

Zjutraj je kortizol najvišji. Pomaga vam, da vstanete iz postelje in se polni energije odpravite novim izzivom naproti.

ČEZ DAN

Pozno popoldne začne nivo kortizola počasi padati. Takrat lahko opazite, da niste več tako skoncentrirani in energija vam počasi pojenja. Telo se začne pripravljati na počitek.

ZVEČER

Raven kortizola je zvečer najnižja, saj ga zamenja hormon melatonin. Nizka raven kortizola je zelo pomembna zato, da se lahko aktivira parasimpatični živčni sistem, ki telesu, skupaj z melatoninom, omogoči počitek in obnovo.

To je naraven dnevni cikel kortizola takrat, ko nista izpostavljeni dolgotrajnemu stresu. Če ste se že ujeli v kremplje tihega stresa, pa je mogoče, da se raven kortizola nikoli ne zniža dovolj, da bi se vaše telo obnovilo. Nekaj časa bo vaše telo še vztrajalo v takšnem stanju, ko se nadledvični žlezi izčrpata, pa sledi padec kortizola in izgorelost.

TRI FAZE IZGORELOSTI

PODIVJAN KORTIZOL

Pomislite ... Se vam zdi, da imate energije in motivacije za delo za izvoz? Delate pozno v noč, skrbite za vse okoli sebe pa še vedno se vam zdi, da vam ni zmanjkalo energije? Občutek je, kot da ste na vrhuncu svojih moči, a vaš kortizol je že podivjan in če ga ne boste pravočasno umirili, vas čaka izgorelost.

IZČRPANOST OZIROMA IZGORELOST

Po tem, ko je kortizol dalj časa visok, sledi padec in izgorelost. To občutite v obliki slabega počutja in hude utrujenosti, primanjkuje vam energije, koncentracije in motivacije. Kljub temu, da ste se končno vzeli v roke in hodite spat ob normalni uri ter si počitek privoščite celo podnevi, se zdi, da se nikakor ne morete odpočiti.

ADRENALNI ZLOM

Stresnega hormona ni več. A kortizol je življenjsko pomemben hormon, ki poskrbi, da se vsako jutro vstanete iz postelje in začnete nov dan. Če pridete do 3. faze izgorelosti, zagotovo občutite hudo izčrpanost, imate težave s spominom in občutkom za čas, pojavijo se težave z zdravjem, saj je organizem dolgo deloval na visokih obratih, hkrati pa je vaš imunski sistem občutno oslabljen.

Obe fazi, ki nastopita za prvo fazo izgorevanja sta izredno nevarni, predvsem pa ju je zelo težko reševati. za izhod iz izgorelosti ali celo adrenalnega zloma so potrebne zelo korenite življenjske spremembe.

Poskrbite zase še preden prestopite mejo izgorelosti in začnite uvajati nujno potrebne življenjske spremembe, preden vam kortizol uide izpod nadzora.

NEURAVNOVEŠEN KORTIZOL V TELESU POVZROČA ŠTEVILNE TEŽAVE

Pridobivanje telesne teže + želja po nezdravi prehrani
Če imate dalj časa povišan kortizol, lahko opazite nabiranje maščobe okoli trebuha in rast kilogramov, čeprav je vaša prehrana urejena. Kortizol preprečuje, da bi se kalorije in maščobe porabljale. Za njihovo porabo je zadolžena ščitnica, povišan kortizol pa njeno delovanje zmanjša. Kroničen stres upočasni tudi metabolizem, hkrati pa poveča željo po nezdravi prehrani.

Vnetna stanja
Kortizol pomaga pri nadzorovanju vnetnih stanj v telesu, a le takrat, kadar je njegov cikel normalen in zdrav. Če je kortizola premalo, je tudi vnetje prešibko, posledično pa pride do slabšega odziva imunskega sistema. Na drugi strani pa je, ko je kortizol previsok, vnetij preveč, kar lahko vodi tudi do alergij in avtoimunih bolezni.

Nespečnost + kronična utrujenost
Naravni cikel kortizola je takšen, da je zjutraj njegova raven najvišja, zvečer pa najnižja. To omogoča melatoninu, hormonu, ki vam pomaga spati in obnavlja vaše telo, da se začne sproščati. Če je kortizol ves čas visok, se melatonin nikoli ne sprošča dovolj, da bi se vi lahko dobro naspali. To vodi v neprespane noči, posledično pa se vas začne lotevati kronična utrujenost.

Imunski sistem
Ko vaše telo napade patogen, se aktivira imunski sistem. Njegova naloga je, da vsiljivca napade in vas pred njim zaščiti. To pomeni, da v telesu nastane tudi vnetje, ki je znak, da je potrebna obramba in popravilo. Ta vnetni odziv lahko opazite v obliki simptomov, kot so vneto grlo, vročina ali izcedek iz nosu. Vnetje je nujno potreben del imunskega odziva, pomembno je le, da ga nekdo uravnava, saj lahko drugače vnetje postane kronično.

Čustvena razdražljivost
Ves čas, ko ste pod stresom, je vaše telo v stanju »boj ali beg«. To lahko povzroči strah, tesnobo in neugodje, kar pa se pogosto odraža tudi pri nihanju razpoloženja in v čustveni razdražljivosti. Tudi, če se v enem trenutku počutite dobro in ste nasmejani, vas lahko že v naslednjem s tira vrže še tako nepomembna stvar.

Slaba prebava
V stanju »boj ali beg« je vsa kri preusmerjena v mišice, zato da je telesu omogočena reakcija na stresor. Prebava se v tem času ustavi, ponovno pa se sprosti, ko možganski centri telesu sporočijo, da je stresor odstranjen. Če se »boj ali beg« odziv ne umiri in parasimpatični živčni sistem ne more telesu omogočiti sprostitev in regeneracijo, se tudi prebavni sistem ne more ponovno zagnati. To lahko povzroča bolečine v trebuhu, zaprtje, drisko ali napenjanje.

KAKO LAHKO NA NARAVEN NAČIN URAVNATE KORTIZOL

Čeprav lahko podivjan kortizol povzroči številne težave in bolezni, ga hkrati ni težko uravnati na naraven način. Pomembno pa je, da se prekomernega in daljšega stresa zavedate dovolj zgodaj, ko z naravnimi metodami sami lahko še kaj storite. Kako torej uravnati kortizol?

Izogibajte se vnetnim živilom, kot so sladkor, predelani ogljikovi hidrati in konzervirana živila. Vaši obroki naj bodo sestavljeni iz svežega sadja in zelenjave, kakovostnih beljakovin in kompleksnih ogljikovih hidratov.

V svoj vsakdan vključite kakšno izmed tehnik, ki pomagajo pri obvladovanju stresa. Lahko se odpravite na sprehod v naravo, delate jogo, meditirate ali izvajate dihalne vaje. Odličen način za premagovanje stresa je tudi telovadba, a nikar ne pretiravajte, saj preveč telesne aktivnosti zvišuje stresne hormone.

Trudite se biti čim bolj prisotni v trenutku in ne hitite z ene naloge k drugi. Svoje delovne dni si organizirajte vnaprej in se pripravite na vsa opravila, ki vas čakajo, hkrati pa si pustite nekaj prostora za nepredvidene situacije.

Spanec je nepogrešljiv dejavnik vašega preživetja. Vsak proces, ki se odvija v telesu, je odvisen od spanja. Med spanjem se telo obnovi, zato si privoščite vsaj 7 ur dolg, krepčilni spanec. Prostor, v katerem spite, naj ima primerno temperaturo, zagotovite pa si tudi popolno temo. Zadnje ure pred spanjem se poskusite izogniti elektronskim napravam, stresnim situacijam in delu.

Eterična olja pozitivno učinkujejo na vaš imunski sistem in počutje. Za zniževanje stresnega hormona izberite eterično olje sivke, bergamotke ali mirte.

Kortizol lahko uravnavate tudi s pomočjo adaptogenih rastlin, med katere štejemo rhodiolo, ginseng, ginko bilobo in ashwagandho. Adaptogene rastline krepijo zdravje nadledvičnih žlez, saj v telesu pomagajo vzpostavljati porušeno ravnovesje, v tem primeru ravnovesje kortizola.

Adaptogeno zelišče, ki uravnava kortizol in obnavlja moči

V ajurvedi se adaptogeno zelišče po imenu ashwagandha že tisočletja uporablja za uravnavanje stresnega hormona kortizola in zdravljenje težav, povezanih z njim.

ZAKAJ UŽIVATI ASHWAGANDHA EXTRACT?

VSE KAR MORATE VEDETI O ASHWAGANDHA EXTRACT KSM-66 KAPSULAH

Sestavine:
Izvleček ekološke uspavalne vitanije (Withania somnifera) v prahu – KSM-66 Ashwagandha®, kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, rastlinski izvor).

2 kapsuli vsebujeta 600 mg izvlečka ashwagandhe.

Uporaba:
Priporočena dnevna količina: 2 kapsuli na dan. Kapsulo zaužijte z vodo, sokom ali drugo tekočino.

Ashwagandha stranski učinki
Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjevati v suhem in hladnem prostoru.

OPOZORILO: Prevelike količine ashwagandhe lahko povzročijo okvaro ledvic. Uporaba izdelka se odsvetuje nosečnicam in ljudem, ki imajo težave s ščitnico (lahko povzroči izgubo teže, pospešen srčni utrip in potenje) ali se zdravijo s kortikosteroidi..

KAKO SE NAŠA ASHWAGANDHA RAZLIKUJE OD DRUGIH?

Druge Ashwagandhe:

Vprašljivost surovin iz tretjih držav brez ustreznih pregledov

V dopolnilu se nahajajo vsi deli rastline

Slaba absorpcija in nizka biološka razpoložljivost

Naša Ashwagandha:

Vsaka dobava je natančno pregledana, standardizirana in kontrolirana, da ne vsebuje bakterij kot je salmonela in druge

Samo izvleček korenine, ki se je izkazal kot najbolj učinkovit del Ashwagandhe

Najvišja koncentracija in najbolj biološko razpoložljiv izvleček korenin, ki ohranja vse naravne sestavine zelišča v prvotnem ravnovesju

Posebna ponudba

1x Ashwagandha Extract

60 KAPSUL
Zadošča za 1 mesec / 0,70€ na dan
Izvleček Ashwagandhe (KSM-66) z najvišjo koncentracijo in najboljšo biološko razpoložljivostjo. Na njem je bilo narejenih največ raziskovalnih in kliničnih raziskav. Ima širok spekter delovanja, med drugim učinkovito uravnava stresni hormon, izboljša kognitivne funkcije, podpira zdravje srčno-žilnega sistema, pomaga ohranjati zdravo telesno težo, zagotavlja bolj kakovosten spanec in povečuje vzdržljivost.
20,90€
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!
PRIPOROČAMO

2x Ashwagandha Extract
-20% ugodneje

120 KAPSUL
Zadošča za 2 meseca / 0,56€ na dan
Izvleček Ashwagandhe (KSM-66) z najvišjo koncentracijo in najboljšo biološko razpoložljivostjo. Na njem je bilo narejenih največ raziskovalnih in kliničnih raziskav. Ima širok spekter delovanja, med drugim učinkovito uravnava stresni hormon, izboljša kognitivne funkcije, podpira zdravje srčno-žilnega sistema, pomaga ohranjati zdravo telesno težo, zagotavlja bolj kakovosten spanec in povečuje vzdržljivost.
33,44€
41,80€
Vaš prihranek: 8,36€
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!

EKSKLUZIVNI TEMATSKI PAKETKI Z IZVLEČKOM AŠVAGANDE

PRIPOROČAMO

Ashwagandha + Vitamin D3
-10% ugodneje

60 KAPSUL + 30 KAPSUL
Zadošča za 1 mesec / 1,25€ na dan
Ashwagandha je adaptogeno zelišče, ki pomaga uravnavati stresni hormon in vzpostavljati njegovo ravnovesje. S tem pripomore k boljšemu počutju, bolj kakovostnemu spancu in preprečuje izgorelost. Pred posledicami stresa pa učinkovito varuje tudi vitamin D. Pomembno pripomore tudi k izboljšanju psiholoških funkcij, ki so v obdobjih povečanega stresa pogosto okrnjene.
37,62€
41,80€
Vaš prihranek: 4,18€
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!

Ashwagandha + Unibiotic
-10% ugodneje

60 KAPSUL + 30 KAPSUL
Zadošča za 1 mesec / 1,31€ na dan
Dolgotrajna izpostavljenost stresu negativno vpliva tudi na črevesje, predvsem na prebavo. Ashwagandha poskrbi za ravnovesje kortizola in zmanjšuje neprijetne simptome stresa, medtem ko Unibiotic mikrobiološke kulture podprejo ravnovesje v črevesni mikrobioti ter uredijo prebavo.
39,42€
43,80€
Vaš prihranek: 4,38€
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!

Ashwagandha + Kurkumin -10% ugodneje

60 KAPSUL + 30 KAPSUL
Zadošča za 1 mesec / 1,31€ na dan
Kronična vnetja povzročajo telesu stres in rušijo ravnovesje kortizola. Poleg tega pa dolgotrajna izpostavljenost stresu negativno vpliva na imunski sistem, prebavo in druge procese v telesu, kar lahko sproži vnetna stanja. S kombinacijo Ashwagandhe in tekočega kurkumina lahko uravnaš kortizol in zmanjšaš vnetja.
39,42€
43,80€
Vaš prihranek: 4,38€
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!

Bila sem utrujena, brez energije, občutljiva, preobremenjena in ves čas pod stresom. Začeli so se mi kazati tudi prvi znaki anksioznosti. Po priporočilu prijateljice sem se odločila, da preizkusim Ashwagandho. Izbrala sem vašo, ker sem že zadovoljna uporabnica Her Biotic kapsul.

Spremembe sem opazila po približno enem mesecu jemanja Ashwagandhe. Nisem več tako občutljiva, ne obremenjujem se z malenkostmi, imam bistveno več energije, lažje se skoncentriram in kar je najpomembnejše … v stresnih trenutkih ostanem mirna.

Nina

Imela sem težave s koncentracijo, spominom, razstresenostjo in utrujenostjo. Pogosto sem slabo in nemirno spala, zaradi tega sem se vedno zbudila utrujena. Preizkusila sem že veliko stvari in dodatkov, pa mi niso pomagali.

Ko sem na spletu videla vašo Ashwagandho, sem si želela preizkusiti še to, čeprav sem dvomila, da bo pomagala.

Po 3 mesecih rednega jemanja kapsul Ashwagandha Extract sem opazila veliko razliko v kakovosti spanca, imam boljši spomin, sem bolj umirjena in manj utrujena. Zelo sem zadovoljna, zato bom z jemanjem tudi nadaljevala.
Priporočam vsem, ki imate podobne težave, da preizkusite Ashwagandha Extract kapsule.

Katja

Ashwagandha Extract kapsule uporabljam že približno en mesec. Imel sem namreč težko obdobje, ki ga je spremljal stres zaradi dela. Ko sem bral o lastnostih Ashwagandhe, me je pritegnilo predvsem to, da uravnava stresne hormone. Čeprav sem bil sprva skeptičen, lahko zdaj povem, da sem po enem mesecu rednega jemanja opazil pomembne spremembe: lažje nadzorujem svoje razpoloženje in imam več energije za delo. Hvala!

David

Imela sem kar nekaj težav s stresom in tesnobo, posledično pa sem tudi slabo spala. Odkar jemljem Ashwagandho, zelišče, ki je močan antioksidant in pomaga blažiti stres, se počutim veliko bolje.

Hvala Eko Škrnicl, da končno bolje spim in nimam več toliko težav s stresom. Priporoča iz srca!

Klarisa

"Ponavadi zelo dolgo razmišljam, preden se odločim za kakšno prehransko dopolnilo. Ne verjamem vsemu, kar piše na spletnih straneh, zato sem tudi Ashwagandho naročila brez prevelikih pričakovanj.

Tisto obdobje je bilo res stresno. Služba, zaprti vrtci, želja po selitvi in še cel kup drugih skrbi. Ker sem bila ujeta v kremplje kroničnega stresa, me je vsaka najmanjša težava totalno vrgla iz tira.

No, po dobrem mesecu rednega uživanja Ashwagandhe pa sem začela opažati prve rezultate. S spanjem sicer nisem imela težav, a opazila sem, da me težave več ne vržejo tako iz tira. S stresnimi in nepredvidljivimi situacijami sem se veliko lažje soočila. Kar se mene tiče, je bila Ashwagandha vredna nakupa in od zdaj naprej bo vedno v domači lekarni."

Elena

Vsak izmed nas ima svoje skrivnosti, zakaj se dvigne iz postelje in se zažene novim zmagam naproti. Sama imam veliko ciljev in za dosego le-teh se potrudim, tudi če mi ni ravno lahko. Meni v pomoč je ASHWAGANDHA, indijska rastlina, ki je zelo priznana v ajurvedski medicini. Ime je komplicirano, vendar je mehanizem preprost: + zbranost + duševno ravnotežje - utrujenost. Je tudi priporočena vsem, ki se kot jaz ukvarjajo s športom za povečanje fizične moči.

Olga - Sabljašica

V tem obdobju zastoja zaradi znanih težav s koronavirusom je bilo treba stanje našega telesa podpreti z nečim, kar bi nam dalo tisto energijo in koncentracijo za normalno delovanje. In kakšno prehransko dopolnilo bi lahko podprlo takšno stanje? Ashwagandha. Med številnimi izdelki, ki so nam na voljo, sem še enkrat želel prisluhniti Petrovim nasvetom, upoštevajoč tudi odlične koristi, ki jih pridobimo s Silymarin Complex, Unibiotic in liposomskim vitaminom C. Zato sem se odločil poskusiti izdelek Carnium Botanicals. Nad rezultati teh izdelkov nisem več presenečen, ker že poznam odlične rezultate. Moje splošno počutje in koncentracija sta se bistveno izboljšala, spet sem lahko dobro spal, izboljšal sem tudi telesno kondicijo. Prehransko dopolnilo sem jemal tako, da sem vzel po dve kapsuli: eno po zajtrku, drugo pa pred spanjem. Sami si priskrbite prave odgovore na ajurvedsko filozofijo in široko uporabo te korenine v Indiji. Ashwagandha je izdelek, ki ga priporočam vsem, še posebej športnikom in tistim, ki si morajo po različnih težavah povrniti fizično kondicijo.

Franc

Vedno sem bila pod stresom, pogosto živčna zaradi dela, skrbi za družino in otroke. Zaradi vsega tega stresa sem pogosto tudi slabo spala.

Na internetu sem videla oglas za Ashwagandha Extract od Eko Škrnicla. Naročila sem ga, ampak nisem imela nobenih posebnih pričakovanj ali predstave, kako in koliko mi bo ta izdelek pomagal.

Zdaj jemljem že drugi paket in po več kot mesecu dni uporabe končno spim celo noč in se ne zbujam. Čez sem veliko manj razdražljiva kot prej. Priporočam ga vsem, res je fantastičen izdelek!

Franja

Ashwagandha na Instagramu med zadovoljnimi uporabnicami

Ashwagandha Extract KSM-66 uravnava stresni hormon kortizol, kar pomaga pri:

Izboljšanju zdravja
Močnejšemu imunskemu sistemu
Bolj kakovostnemu spancu
Boljši koncentraciji in višjemu nivoju energije

NAROČI ZDAJ!

Slovenska proizvodnja najboljših
sestavin po najvišjih standardih

Vsi izdelki blagovne znamke Carnium Botanicals, ki jih najdete v spletni trgovini Eko Škrnicl so formulirane znotraj strokovnega oddelka, v sodelovanju z živilskimi tehnologi, prehranskimi svetovalci ter raziskovalci.

Formulacije so ustrezno preverjene in testirane, na nekaterih so celo opravljene klinične študije.

Prehranska dopolnila izdelujemo v družinskem podjetju Biopak, kjer skrbimo za kontrolirano, tehnološko napredno proizvodnjo hrane in prehranskih dodatkov v sterilno čistem okolju.

Informacije na tej spletni strani so zgolj informativne narave in niso namenjene kot nadomestilo za pregled in nasvet zdravnika. Izkušnje uporabnikov se lahko razlikujejo, zato ne jamčimo za enake rezultate. Informacij na tej spletni strani ne uporabljajte za diagnostiko, zdravljenje ali preprečevanje katerih koli zdravstvenih težav. Če ste noseči, dojite, imate kakršne koli zdravstvene težave ali jemljete zdravila, se pred uporabo izdelkov na tej spletni strani posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Prehranska dopolnila niso nadomestila za zdravila.